A webinárium használata

A webinárium terem használata

A Zoom nevű alkalmazás segítségével tudsz a webináriumhoz (NET klubokhoz) csatlakozni. Minden előadásnak egyedi azonosítója van, melyet az előadást megelőzően elküldök Neked egy link formájában email-ben.

Ha ráklikkelsz a levélben kapott linkre, egyből a webinárium terem „folyosójára” érkeztél. Itt attól függően alakulnak a tennivalóid, hogy korábban használtál-e már Zoom szoftvert, vagy sem.

Ha még nem használtad a szoftvert

 • Akkor először klikkelj a „download & run zoom„ feliratra, mellyel le is töltődik a program, ami böngészőtől függően a monitorod alsó, vagy felső sarkában jelenik meg.
 • Letöltés után klikkelj a letöltött file-re, s indítsd el a futtatást. Fogadd el( ha úgy gondolod) a program általános szerződési feltételeit és adatvédelmi nyilatkozatát, az ”I agree„ gombra kattintással.
 • A következő monitorképen megadhatod azt a nevet, mely majd megjelenik a résztvevők listájában, ez alapján leszel beazonosítható, s így tudsz majd írásban kommunikálni velem.
 • Ez után kattints a „Join” gombra a csatlakozáshoz.
 • A webinárium hangját a zöld színű „Join Audio Conference by Computer” gombra kattintással érheted el!
 • Gyakorlatilag a webinárium terem ajtaja elé érkeztél, s már csak meg kell várnod, hogy az előadás előtt kinyissam az ajtót.

Ha már használtad a szoftvert

 • Akkor a levélben kapott linkre kattintás után a „A Zoom Meetings megnyitása„ feliratra klikkelve tudsz tovább haladni.

Mindkét esetben, tehát akár nem használtad, vagy akár használtad korábban a Zoom-ot, akkor végezted jól a munkádat, ha az alábbi képekhez hasonlót látsz. Ez már az „ajtónyitás” előtti fázis abban az esetben, ha hamarabb érnél a teremhez, mint én. Itt már jó helyen vagy.

Ha sikerül megelőznöm Téged, s már kinyitottam az „ajtót”, akkor az alábbi kép fogad.

Amint megosztom a képernyőmet, a piktogramok helyébe az én monitor képem lép, amit fel fogsz ismerni. Ha megmozgatod az egeredet, a képernyő alján az alábbi képnek megfelelően egy fekete sáv jelenik meg.

Nézzük, milyen lehetőségeid vannak, illetve mire lesz szükséged az előadás alatt.

 • Az „Unmute„ , valamint a „Start video” képek áthúzva azt jelzik, hogy a te mikrofonod és webkamerád alapból le van tiltva az előadás alatt. A hangot én vezérlem, vagyis én dönthetem el, hogy kinek lesz hangja, kinek nem
 • A „Chat” funkció lesz a leghasznosabb a számodra a jobb szélső kis ábrára klikkelve,
  hiszen itt teheted majd fel kérdéseidet az előadás alatt, melyre igyekszem válaszolni még a webináriumon.
 • A webinárium szobályába történő belépéskor teljes képernyőre kapcsolhat a szoftver, amiből dupla egérkattintással, vagy az „esc” billentyűd megnyomásával tudsz kilépni.
 • A webináriumból a jobb alsó sarokban lévő „Leave Meeting„ feliratra kattintva tudsz kilépni.